April 7, 2020

#suddenlyremote en tóch een goed gesprek

We zijn allemaal overvallen door de Coronacrisis en dit heeft een hele nieuwe werkdynamiek met zich meegebracht. De crisis betekent een doorbraak in digitaal werken én ontmoeten. En wij merken dat ons digitale platform RoadMapp plotsklaps een antwoord is voor de nieuwe manier van ontmoeten.

We hebben gisteren een testsessie gedaan met 20 mensen met de RoadMapp over de SDG’s (Sustainable Development Goals).

En het werkte, als een tierelier!

En ik zal je eerlijk zeggen: ik was op voorhand niet gerust van een goede afloop. Ik ben zelf een fervent voorstander van face-to-face ontmoetingen, dat is voor mij toch the real thing. Dus ik was huiverig voor een virtuele ‘large scale intervention’ (alhoewel wij daar normaal pas van spreken boven de 100 deelnemers). Dat kan toch niet werken?

  • Iedereen logt eerst in op zoom

De groepen gingen soepel door de vragen, met minimale technische hobbels om te overwinnen met videoconferencing. En ik heb inmiddels veel gesprekken meegemaakt, maar qua uitkomsten deed dit gesprek zeker niet onder voor een face-to-face gesprek.

Wil je het ook eens uitproberen?

  • We hebben Zoom gebruikt als Videoconferencing systeem (de veiligheid is sinds kort verbeterd!) met een betaald abonnement om ons te ontdoen van de 40 minuten limiet bij de gratis versie. Dit stelde ons ook in staat om drie Breakout Rooms te creËren met een gezamenlijke opening en afsluiting.
  • We hebben de RoadMapp over de SDG’s gebruikt. Deze is nog niet beschikbaar, maar dit zal niet lang meer duren. Neem contact op (onder aan deze pagina) voor meer informatie.
  • Je kunt ook andere RoadMapps gebruiken, kijk daarvoor in onze Store!

Op welke manieren kun je dit toepassen?

  • Organiseer een Remote Heisessie met één van onze Open RoadMapps uit de Store.
  • Maak een RoadMapp op maat met onze bewezen RoadTripp Co-creatiereis en breng de hele organisatie in gesprek.
  • Bouw jullie eigen Incompany RoadMapp Store vol met geco-creëerde We-learnings.

Over Sietse Rauwerdink

Sietse is de vernieuwer. Hij verstaat het ambacht om een abstract idee te vertalen naar het juiste samenspel van vorm, inhoud én proces. Als instrumentmaker is hij standvastig in de principes en flexibel in de toepassing.

Laat een reactie achter