DSM

DSM (Industrie)

Brighter you, brighter us

Duurzame inzetbaarheid: Doe het (voor je) zelf!


DSM gelooft dat vitale en gemotiveerde medewerkers gelukkiger zijn en op die manier beter in staat zijn bij te dragen aan de strategische doelen van DSM. Dit doet DSM op basis van drie pijlers: Vitaal: Ben je mentaal en fysiek energiek? Ben je veerkrachtig en weet je dat om te zetten in persoonlijk leiderschap? Hoe blijf je dat? Gemotiveerd: Wat is je ambitie, hoe is je werk-privé balans? Wat is je financiële situatie? Productief: Wat zijn je talenten, passen ze bij de behoeften van DSM nu en in de toekomst, hoe onderhoud je deze talenten of ontwikkel je nieuwe talenten?

Onze eigen KoersKaart is een mooi product dat goed in ons traject past. Op een laagdrempelige manier het gesprek met elkaar aan, nadenken over jezelf en zelfs in gesprek met onbekende collega’s. Het neveneffect dat je én ‘nieuwe’ collega’s leert kennen en de bekende nog beter is zeer positief. Het smaakt voor veel mensen naar meer!

 

Jeroen Kluytmans

Manager Employability @ DSM

De RoadTripp van DSM 

(lees van beneden naar boven)

 

Het Eindpunt

Door elkaar te helpen om meer vitaal, gemotiveerd en productief te (blijven) werken, profiteert DSM, maar vooral ook iedere medewerker: Brighter you, brighter us!


De Opbrengsten

Elke speler heeft zijn/haar antwoorden op de KoersKaart gezet.

Daarnaast worden via de RoadMapp geanonimiseerde data verzameld om het beleid rond Duurzame Inzetbaarheid verder aan te scherpen.

De Vervolgreis

– RoadMapp vormgeven & testen
– RoadMapp testen
– Koppeling met digitale portal

De Inzichten

Elke speler heeft voor zichzelf helder wat zijn/haar ideale werkdag in de toekomst is en hoe men daar kan geraken.


Het middelpunt
Come Together

Door heel DSM zijn events georganiseerd met een korte inleiding om vervolgens de dialoog centraal te zetten. Grote events, maar ook kleine teams. Teams kunnen zelf kiezen wanneer ze willen spelen of mensen kunnen zich inschrijven.


De Toolkit

– KoersKaart op maat: Nederlands en Engels
– Digitale RoadMapp, op basis van de KoersKaart

De Heenreis

– Co-creatie 1: Scope bepalen
– Co-creatie 2: Inhoud KoersKaart bepalen
– Testen: 2 groepen

De Spelers

Een dwarsdoorsnede van DSM:
– Medewerkers
– HR medewerkers
– Managers


Het Startpunt

DSM gelooft dat vitale en gemotiveerde medewerkers gelukkiger zijn en op die manier beter in staat zijn bij te dragen aan de strategische doelen van DSM.

Dit doet DSM op basis van drie pijlers:
Vitaal: Ben je mentaal en fysiek energiek? Ben je veerkrachtig en weet je dat om te zetten in persoonlijk leiderschap? Hoe blijf je dat?
Gemotiveerd: Wat is je ambitie, hoe is je werk-privé balans? Wat is je financiële situatie?
Productief: Wat zijn je talenten, passen ze bij de behoeften van DSM nu en in de toekomst, hoe onderhoud je deze talenten of ontwikkel je nieuwe talenten?

0