Skip to content

DSM

DSM (Industrie)

Brighter you, brighter us

Duurzame inzetbaarheid: Doe het (voor je) zelf!


DSM gelooft dat vitale en gemotiveerde medewerkers gelukkiger zijn en op die manier beter in staat zijn bij te dragen aan de strategische doelen van DSM. Dit doet DSM op basis van drie pijlers: Vitaal: Ben je mentaal en fysiek energiek? Ben je veerkrachtig en weet je dat om te zetten in persoonlijk leiderschap? Hoe blijf je dat? Gemotiveerd: Wat is je ambitie, hoe is je werk-privé balans? Wat is je financiële situatie? Productief: Wat zijn je talenten, passen ze bij de behoeften van DSM nu en in de toekomst, hoe onderhoud je deze talenten of ontwikkel je nieuwe talenten?

Binnen DSM wordt structureel aandacht besteed aan duurzame inzetbaarheid. Maar net zoals bij bijna alle andere bedrijven is de belangrijkste vraag: hoe krijg je mensen in beweging?

Al vrij snel kwamen we in aanraking met de KoersKaart en zagen de potentie van een dergelijke interventie.

Na de KoersKaart “Duurzame Inzetbaarheid” (vrij verkrijgbaar op internet) te hebben getest kwamen we tot de conclusie dat we toch een eigen koerskaart wilden ontwikkelen. In een zeer kort en efficiënt traject werd door De Koers een eerste concept neergelegd dat de kern van onze wensen goed samenvatte.

Inmiddels is de KoersKaart niet “een van de vele” interventies maar DE interventie die we gebruiken om mensen een eerste stap te laten zetten in de wereld van de duurzame inzetbaarheid en kennis te laten maken met DSM FIT.

Jeroen Kluytmans

Manager Employability @ DSM

De RoadTripp van DSM 

(lees van beneden naar boven)

 

BESTEMMING

Door elkaar te helpen om meer vitaal, gemotiveerd en productief te (blijven) werken, profiteert DSM, maar vooral ook iedere medewerker: Brighter you, brighter us!


SCHEPPING

Elke speler heeft zijn/haar antwoorden op de KoersKaart gezet.

Daarnaast worden via de RoadMapp geanonimiseerde data verzameld om het beleid rond Duurzame Inzetbaarheid verder aan te scherpen.

OPVOLGING

– RoadMapp vormgeven & testen
– RoadMapp testen
– Koppeling met digitale portal

VERLICHTING

Elke speler heeft voor zichzelf helder wat zijn/haar ideale werkdag in de toekomst is en hoe men daar kan geraken.


ONTMOETING: COME TOGETHER

Door heel DSM zijn events georganiseerd met een korte inleiding om vervolgens de dialoog centraal te zetten. Grote events, maar ook kleine teams. Teams kunnen zelf kiezen wanneer ze willen spelen of mensen kunnen zich inschrijven.


TOERUSTING

– KoersKaart op maat: Nederlands en Engels
– Digitale RoadMapp, op basis van de KoersKaart

VOORBEREIDING

– Co-creatie 1: Scope bepalen
– Co-creatie 2: Inhoud KoersKaart bepalen
– Testen: 2 groepen

BEMENSING

Een dwarsdoorsnede van DSM:
– Medewerkers
– HR medewerkers
– Managers


AANLEIDING

DSM gelooft dat vitale en gemotiveerde medewerkers gelukkiger zijn en op die manier beter in staat zijn bij te dragen aan de strategische doelen van DSM.

Dit doet DSM op basis van drie pijlers:
Vitaal: Ben je mentaal en fysiek energiek? Ben je veerkrachtig en weet je dat om te zetten in persoonlijk leiderschap? Hoe blijf je dat?
Gemotiveerd: Wat is je ambitie, hoe is je werk-privé balans? Wat is je financiële situatie?
Productief: Wat zijn je talenten, passen ze bij de behoeften van DSM nu en in de toekomst, hoe onderhoud je deze talenten of ontwikkel je nieuwe talenten?